Over Tanja Schell

TANJA SCHELL (1964)

De weg naar The Noble Nose was veelkleurig en bumpy; ik ging gewoon mijn neus achterna…

1983 -1989
Eerst communicatiewetenschappen, toen het Haags Gemeentemuseum. Onderzoek naar het kijkgedrag van bezoekers. De gemiddelde tijd per kunstwerk bedroeg minder dan 1 minuut. Schitterende ontmoetingen met mensen. Een ballonvaarder, een verzamelaar van glaswerk, een oudere dame die Mondriaan nog persoonlijk had gekend. Dune van Dior reisde met me mee. Uitgesproken en mysterieus. Zeker geen allemansvriend.

1989 – 1998
Een overstap volgde, van museum naar bedrijfsleven. Manpower en Interselling Training. Van office manager naar communicatie- en managementtrainer. Mensen en organisaties helpen te excelleren. Trainingen ontwikkelen, leiding geven. Ik was in mijn element. White Linen van Estee Lauder was altijd onder handbereik. Vitaliserend, opwekkend en assertief.

1998 – 2000
Van het werken met mensen naar het structureren van organisaties. Human Resource Manager, eerst bij Interselling Groep later bij Vodafone. Van hart naar hoofd. Van bewegen naar vastleggen. Een moeilijke periode. De tijd bleek rijp voor een radicale loopbaanswitch. Jean Paul Gaultier Fragile en Image van Cerruti, een voorbode.

2000 – 2010
Werknemer wordt zelfstandig ondernemer. De vrijheid is weldadig, de creativiteit eindeloos. Lotus4Coaching en New World Wineries. Loopbaancoach en professioneel snuffelaar, het gaat goed samen. Reizen, ruiken en proeven. Met mijn neus blijkt het wel goed te zitten. Au Thé Vert van Bvlgari mag mee naar proeverijen. 1969 van Histoires de Parfums doet me thuiskomen. Jicky van Guerlain, grenzeloze bewondering.

2010 – 2011
Loslaten, ont-wikkelen en creëren. Schilderen, schrijven en mediteren. Er begint van alles te borrelen, tijd voor een nieuwe stap. Van Nederland naar Australië, met een tussenstop in Dubai. Dobberend op de Dubai Creek valt alles op z’n plaats, het idee voor The Noble Nose nestelt zich in mijn geest.

2011 – 2015
De blog The Noble Nose is een feit en in deze periode schrijf ik in totaal 134 artikelen over geur. Wat een leuke tijd was dit, en nog leuker: ik kwam erachter dat er nog zoveel meer grenouilles rondlopen!

2014 – nu
Van het een komt het ander, van schrijven naar het uitvoeren van geuropdrachten! Kijk maar eens op www.geurlab.com. Wordt vervolgd…