DOORGESNUFFELD La dolce vita: ‘Waves’ en ‘Isotta’ van Cerchi nell’Acqua

Een van de leukste dingen in mijn leven als professioneel snuffelaar is het ontmoeten van mensen met eenzelfde afwijking. Ze maken deel uit van een geheime clan, een onzichtbaar genootschap van Grenouilles met een voorliefde voor het riekende. Ze weten elkaar feilloos te vinden, herkennen elkaar van mijlenver. Deze wezens ervaren de wereld door de neus, het edele reukorgaan dat eerder dan alle andere zintuigen gevaar of lust waarneemt. Of het nu lekker, vies, walgelijk, hemels, vreemd, onalledaags of verontrustend ruikt, het maakt de leden van het genootschap der snuffelaars niet uit, als er maar iets te snuffelen valt. Dan is er rust. Tevredenheid. Concentratie. En soms, extase.

Een bijzonder exemplaar uit deze clan ontmoette ik vanmiddag in Woerden, of all places. Ja, inderdaad, ze zijn overal.

Zijn naam: Edward Kloppenburg, eigenaar van Aafke’s, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in niche parfums uit Italië. Een heerschap met een scherpe neus, gezien de hoogwaardige parfumhuizen die deel uitmaken van zijn assortiment.

Eerder heb ik Lira en Regio van XerJoff uit zijn assortiment besproken. Vandaag een korte impressie van twee geuren van Cerchi nell’Acqua, gemaakt door Enrico Buccella. Een ultraklein parfumhuis geleid door een creatieve duizendpoot. Karaktervol en eigenzinnig.

WAVES van Cerchi nell’Acqua
☆ ♪♪ ∫∫ ♀♂ €€ ⎢woody oriental ⎢Exclusief verkrijgbaar bij Aafke’s
Een geur vol tegenstellingen, fris tegenover warm, opstijgend tegenover geaard, mannelijk tegenover vrouwelijk. Heldere compositie. Perfecte balans. Ik kan me niet voorstellen dat de maker ook maar ergens in het creatieve proces geplaagd werd door twijfels over het eindresultaat. Mijn neus ruikt tonen van amber, bloemen, citrus en hout. Een geur met de wow!-factor.

ISOTTA van Cerchi nell’Acqua
☆ ♪♪ ∫∫ ♀ €€ ⎢soft floral⎢Exclusief verkrijgbaar bij Aafke’s
Verleidelijke opening van viooltjes, perzik en musk. De iris op de achtergrond zorgt voor een stevige ruggengraat. Tikkeltje stuivend en poederig. Geraffineerde luxe. Voor vrouwen met klasse en een sjieke uitstraling. Kan weleens een hunkerparfum worden. Wordt vervolgd.

4 thoughts on “DOORGESNUFFELD La dolce vita: ‘Waves’ en ‘Isotta’ van Cerchi nell’Acqua

 1. Hoi Tanja,

  Edward Kloppenburg: via de site van Nathan Branch werd mijn oog getrokken naar de naam Aafke’s en begon er mailverkeer tussen Edward en mij, waarbij hij mij heel genereus verraste met veel proefjes die hij vond passen bij de Perfume profiling die ik bij de PL had gedaan. Uiteindelijk werd ik verliefd op Hesperia van Sigilli, maar Waves was ook heeeel lekker. Isotta klinkt ook erg lekker. Je kunt bij Edward heel makkelijk tegen betaling proefsetjes bestellen. Ik heb hem vorig jaar ontmoet tijdens een Italie Fair bij kasteel Haarzuilen. Hele aardige man. En wat leuk dat er zulke mensen op deze aarde rondlopen die hun kennis er ervaring met andere geurofielen willen delen. Of om met Katie Puckrik te spreken: fumies of fumehaeds.

  • Klinkt goed allemaal! Leuk woord trouwens: geurofielen. Hesperia is inderdaad erg lekker, fris en barstensvol citrusfruit. Echt iets voor in de lente en zomer, of zomaar, om jezelf even een oppeppertje te geven.

 2. Eindelijk een mini-revieuw van Isotta!
  Ik kocht het afgelopen december in Rome.
  Bij mij lijkt Isotta ongelofelijk veel op chanel 5 na een half uur…helaas..
  Heb jij die ervaring ook of is het echt mijn huid?

  • Dag Jacqueline,

   Allereerst welkom op mijn site en hartelijk dank voor je interessante reactie.
   Jouw ervaringen met Chanel no.5 en Isotta hebben mij gestimuleerd om beide geuren eens naast elkaar te testen. Dat was een heel interessant en plezierig onderzoek!

   Mijn ervaring met beide geuren op de blotter is dat de verschillen in de loop van de tijd juist groter worden in plaats van kleiner. De No.5 ontwikkeld sterk zepige karakters en de geur wordt strenger. De Isotta wordt steeds poederiger, ontwikkeld ook wel wat zepigheid, maar heeft in mijn beleving een vriendelijker karakter. En er zit wat meer frisheid in No.5 na verloop van tijd, dan in de Isotta. De poederigheid in de No.5 ervaar ik als heel fijntjes, die van de Isotta als grofkorreliger.

   Maar zo naast elkaar, zouden de geuren familie van elkaar kunnen zijn. Een echte verrassing. Interessant om te lezen dat de verschillen tussen beide geuren bijna teniet worden gedaan in reactie met jouw huid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.