EXTRA EXTRA Ormonde Jayne in…

Het is een piepklein zaakje in The Royal Arcade, een van de mooiste historische winkelgalerijen van London, tussen Old Bond Street en Albermarle Street.

Gelegen in het poepsjieke Mayfair, homebase van diplomaten, designers en beursjongens en -meisjes. Winkelterroir van mensen met een meer dan goedgevulde bankrekening en een overdadige levensstijl. Met de flagshipstores van, om er maar een paar te noemen, Chanel, Prada en Tod’s om de hoek. Van de trottoirs kun je eten, de winkelruiten blinken in de zon en de etalages zijn uitbundig gedecoreerd. Het is een af- en aanrijden van Bentley’s en Porsches, uiteraard met chauffeur.

De eerste winkel van het Engelse parfumhuis Ormonde Jayne zal niet meer dan twintig vierkante meter groot zijn en is volgepakt met geurkaarsen, geparfumeerde lichaamspoeders en parfums. Het ruikt er goddelijk. De flessen, tasverstuivers en al het andere moois worden weerkaatst in het spiegelglas van de winkel. Klanken van jazz muziek dwarrelen door de lucht. De glanzende zwarte lakdozen uit Japan en het zwartgelakte houtwerk geven de winkel intimiteit en een verstilde sfeer. Hier ben je ver weg van het klatergoud van Old Bondstreet met al haar poenerige uitwassen.

Opeens staat ze voor me. Linda Pilkington, parfumeur, grondlegger, eigenaar en directeur van Ormonde Jayne. Autodidact parfumeur wier parfums inmiddels menig celebrity omhullen. Gisteren nog blijkt Allegra Versace, dochter van Donatella, een fles Frangipani te hebben aangeschaft. Good girl.

Hij viel in de eerste vijf minuten, de primeur. Ik was er niet op voorbereid. Zeker, de vraag stond genoteerd in mijn notitieblokje. Maar dat ik eigenlijk direct moest gaan twitteren en facebooken om parfumminnend Nederland te verblijden met dit nieuws…

Ze komt naar Nederland. Om precies te zijn naar Rotterdam. Om nog preciezer te zijn, je kunt haar ontmoeten bij Lianne Tio. Op 12 juli. Want vanaf juli zijn haar edele geurwatertjes hier exclusief te koop.

Zo. Ja, daar was ik ook eventjes stil van.

6 thoughts on “EXTRA EXTRA Ormonde Jayne in…

 1. Uit de krochten van de Onderwereld (metro) naar de Elysische Velden (Gallery) . Wat een avontuur! Ik ga met de trein naar het Weena, iets gemakkelijker. Ben benieuwd naar Ormonde Jayne, maar eerst ga ik een fles Sous le Vent aanschaffen in Den Haag. Vriendelijke groet, Anna

  • Het was inderdaad een tripje dat bol van de tegenstellingen stond, Anna

   Mooie vooruitzicht een bezoekje aan de shop-in-shop van Guerlain bij Douglas in Den Haag. Geniet ervan!

 2. Ja, dat is werkelijk fantastisch nieuws! Ormonde Woman binnen handbereik, bah wat naar.Krijgt Lianne Tio de alleenrechten om te verkopen of komt het ook in andere niche zaken beschikbaar?

 3. Wat een leuk nieuws!
  Ik ben heel benieuwd naar de parfums van Ormonde Jayne, vooral Orris Noir en Tolu spreken mij erg aan.
  Ik begin alvast met sparen! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.