In beeld met Miss Dior…

‘Hoe heb je in godsnaam ja kunnen zeggen tegen die uitnodiging van TV Limburg Vandaag?’. Vertwijfeld en boos spreek ik mezelf toe in de badkamerspiegel.

‘Ja ja, ik weet het, feel the fear but do it anyway. Nee, die ken ik. Heeft ook eerder in je leven zijn waarde bewezen. Maar had je het niet kunnen laten bij een parachutesprong of een tarantula over je arm laten lopen. Maar get real Tanja, in een live-uitzending gaan zitten? Over geur?’.

Mijn avontuurlijke ‘ik’ denkt daar heel anders over. ‘Ach lieverd, wind je niet zo op. TV Limburg is een regionale zender. Kijkers hebben hun televisie vaak de hele dag aan staan. Ondertussen lezen ze de krant, knippen ze hun nagels en knuffelen ze de hond.’

Mijn ogen en kaken ontspannen wat.

‘En wat dan nog als je domme dingen zegt, hakkelt of glazig naar de presentatrice kijkt. Elke ervaring is beter dan geen ervaring. Toch?’.

Zucht. ‘Oké. Jij wint. Ik ga’. Peinzend bekijk ik mezelf in de spiegel. ‘Hmmm. Niet mijn beautyday vandaag. Jammer’.

‘En hoe belangrijk is nou eigenlijk geur?’, vraagt de presentatrice 5 uur later aan me.

Het was het startschot van het tv-interview met Patty van de Weerdt van TV Limburg. Acht minuten praten over geur en het Persoonlijk GeurAdvies. En eerlijk is eerlijk, ik heb er van genoten…

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het filmpje op TV Limburg Vandaag 3 februari 2012 .

Wat mijn parfum was die dag? Een geur die zelfvertrouwen en succes uitstraalt. Die de geest scherp en alert maakt. Die actief en dynamisch is. Het kon niets anders zijn dan mijn zeer gekoesterde flesje vintage Miss Dior. Ze heeft me alles gegeven wat ik nodig had. Dank!

En welk parfum mag jou vergezellen bij een spannende situatie?

14 thoughts on “In beeld met Miss Dior…

 1. Gefeliciteerd met je (eerste?) live-optreden op tv!
  Aromatics Elixer van Clinique is de geur waar ik aan denk voor een zakelijke situatie met zenuwen. Die geur doet me vanzelf rechtop lopen en geeft me het gevoel dat ik uitstraal dat je me maar beter serieus kunt nemen. Stevig, beetje stoer, niet in de eerste plaats bedoeld om te behagen (zoals zoete en volbloemige geuren) maar ook elegant, sophisticated en stijlvol. Wel zeer behoedzaam sprayen anders ben je tot ver in de omtrek te ruiken.
  Geuren die zoals Miss Dior en Aromatics Elixer tot de chypres behoren lijken me in zijn algemeenheid wel geuren die goed passen bij zelfvertrouwen, alertheid en professionaliteit.

  • Dank je wel Annemarie, ’t was inderdaad mijn eerste tv-optreden.

   Aromatics Elixer: een zeer karaktervolle en ‘pittige’ geur, inderdaad. En zeer krachtig. Een icoon ook, die elke perfumista in haar collectie zou ‘moeten’ hebben. Zelf draag ik AE niet omdat ie erg scherp op mijn huid wordt, helaas. Maar met veel plezier besnuffel ik hem nu even op de geurstrook, terwijl ik je terug schrijf (mijn lief is er minder gelukkig mee, ‘poeh, dat is wel erg heftig nu’, roept ie uit).

   Edwards plaatst dit parfum trouwens in de Dry Woods familie, vanwege het zeer droge einde. Maar ook ik ervaar het als een chypre vanwege het groen-kruidige akkoord van mos en patchouli.
   Zeker de chypres, met een uitgesproken groene toon roepen bij mij het gevoel van zelfvertrouwen en alertheid op. Y van Yves Saint Laurent is daar ook een mooi voorbeeld van. Of de chypres die een bepaalde scherpte, iets pikants ontwikkelen (bv 1000 van Patou). Maar er zijn ook chypres die sterker leunen op andere karakteristieken, bv Idylle van Guerlain (fruitiger) of Bottega Veneta (‘suede’-achtig) en daardoor een minder assertief karakter hebben.

   De Soft Florals is overigens ook een geurfamilie waar je goed terecht kan voor geuren met een behoorlijke aanwezigheid, ‘radiance’ en klasse. Zeker de klassiekers in deze familie hebben die karakteristieken. Het assertieve gebruik van aldehydes geeft deze effecten. Met White Linen of Calandre om je heen, zal ook niet snel de kachel met je worden aangemaakt….

   • Ik moet wel lachen om de reaktie van je lief – met Aromatics Elixer moet je echt behoedzaam omgaan, zeker op de vroege zaterdagmorgen!

 2. Tanja, ik heb het filmpje bekeken en wat had ik kort ervoor op gedaan: Louanges Profanes, (proefje) dus ik viel van de stoel van verbazing! Grappig of niet ??
  Samsara ken ik niet maar zal ik nog wel ruiken als ik eind maart drie dagen op geurreis ga naar Parijs.

  • Nou, dat is toch ook toevallig! Hoe is het mogelijk! Wat klinkt dat heerlijk: drie dagen op geurreis naar Parijs….heb je het programma al rond?

  • Hoi Mary, je hoeft niet tot je reis naar Parijs wachten om Samsara te ruiken, het is ook bvb. bij Douglas te vinden. Als je van aldehyden en sandalhout houdt dan het is wel de moeite waard om het uit te proberen.

   • Dag Marij,

    nog even over de Samsara: in mijn adviezen gebruik ik de Eau de Parfum en niet de Eau de Toilette. Er zit een behoorlijk verschil in beide uitvoeringen. De topnote in de EdT is intenser, en dan met name het citrusaspect. De EdP onderscheidt zich in de hartnoten, veel bloemen (jasmijn) en is krachtiger en minder vluchtig dan de EdT. Samsara wordt ook veel in internetwinkels aangeboden tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

 3. Hallo Tanja,
  de reis naar Parijs is georganiseerd door Roos Lubbers. Ik weet (nog) niet hoeveel personen er uiteindelijk meegaan maar het minimale aantal is in elk geval 12. Ik verheug me er enorm op!! we gaan naar Hermes, Different Company, Guerlain, Shiseido, l’Artisan Parfumeur, Francis Kurkdjian en Frederic Malle. Na terugkomst zal ik er wel op reageren, ok??

 4. Tanja, applaus voor je optreden in je eerste uitzending. Zou ik niet durven hoor. Ik zou het uiteraard zeker wel willen maar al hakkelend zou ik dichtklappen en niet meer weten hoe verder. Nu ben ik wel erg benieuwd welke geuren er op die andere strookjes hadden moeten komen. Jouw uitgezochte geuren vind ik in elk geval beter dan Eternity maar dat blijft altijd erg persoonlijk.

  Groeten

  • Dag Maria,

   welkom op mijn site en hartelijk dank voor je lovende woorden.
   Ik kom binnenkort op jouw vraag welke andere geuren in het advies voor Patty van de Weerdt zijn opgenomen terug. Eerst zal ik haar vragen of ze geen bezwaar heeft tegen het onthullen hiervan. Wordt vervolgd…

 5. Hoi Tanja! Wat een geweldige uitzending, gefeliciteerd! Ik heb onzettend van het filmpje genoten. Ik heb Louanges Profanes recent getest – wel een mooie poederige amber geur.

  Ben laatst nog helamaal betowerd geworden door Byredo Seven Veils – wat een schitterende, zachte anjer geur! Ik hou heel veel van anjer (Terracotta Voile d’Ete, Etro Dianthus, R&G Oeillet Bleu, L’Artisan Oeillet Sauvage en Bellodgia zijn mijn favorieten) en dit is echt een geweldige interpretatie. Zo zacht, omhulsend, vrouwelijk en gewoon MOOI. Echt een “hunkerparfum” om jou worden te lenen.

  • Hee Agnes,

   wat leuk om iets van je te horen en dank je wel voor je enthousiaste reactie rondom mijn optreden in de uitzending. Wat noem je een heerlijk anjergeuren, Bellodgia en Dianthus voorop. Volgende week ben ik in Amsterdam en ga dan zeker de Seven Veils ruiken. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.