Smells of the city (7)

Een natte, natte dag is het. Zondag 19 mei begint en eindigt met regen. Manhattan is soaked.

De geur van nat textiel, vochtige wol en katoen is alomtegenwoordig. En ook natte krant, vochtig leer en vissige tonen zijn waarneembaar. De geur van huisvuil en stof (de drydown van NYC) is vandaag overwonnen door de vermaarde New York drizzle.

En hoe vermaak je je nou op zo’n grijze dag waarop de wolkenkrabbers zich omhullen met een grijze cape? Je pakt een cab naar The Met en dwaalt door de vleugels met Aziatische kunst, hapt ’s middags een taartje weg bij Lady M op78th Street, slentert door Central Park naar 57th street (en laat je tot op de draad natregenen) en snuffelt nog even de geweldige reeks parfums door van Ramon Monegal (met Cuirelle als persoonlijke favoriet) bij het snobbie warenhuis Bergdorf Goodman.

Enjoy!

2 thoughts on “Smells of the city (7)

  1. Ach ja, wat moet je in een wereldstad op zo’n dag. Beetje van kunstwalhalla naar taartjesparadijs naar snuffelmekka, ik zou er nauwelijks jaloers van worden ….

    Hier heb ik de kachel nog maar wat hoger gezet, een boek en een pot thee gepakt en hou ik de buienradar/de lucht in het oog om te zien of er vandaag nog een gaatje komt om even de benen te strekken. Voor vanavond staat de eerste rabarber uit eigen tuin op het menu, met boter en suiker, jammie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.