DOORGESNUFFELD: Diptyque flagshipstore Londen

Londen. Overtuigend lelijk en met afstand de meest grijze miljoenenstad van de westerse wereld. En toch een van mijn favoriete steden. Denk ik aan Londen dan denk ik aan Mr Bean, the Prince of Wales, de bulldog, de hotdog en de dinky toy-achtige taxi’s. Geen toonbeelden van geraffineerde elegantie, maar iconen met heaps of character.

Goed, het heeft een aantal jaren geduurd hoor, voordat deze stad een plekje in mijn hart veroverde. De eerste ervaringen beloofden dan ook weinig goeds. Een afgetrapt hotel op de hoek bij Piccadilly Circus, met karaoke in de bar. Een kamer niet groter dan een bezemkast die een fortuin kostte, en waar je de buren ‘s avonds de liefde hoorde bedrijven. De überlelijke omgeving van Waterloo station, de troosteloze kantoorkolossen uit de jaren zestig en zeventig. Het zorgde voor een trauma, dat slechts door langdurige massage uit mijn systeem verwijderd kon worden. De wijk Marylebone bleek als geen ander in staat mij deze ongelukkige eerste ervaringen te laten vergeten. En toen bleek het opeens kinderlijk eenvoudig me te openen voor het aantrekkelijke karakter van deze wereldstad: cool, bruisend en creatief.

Vandaag Doorgesnuffleld dus vanuit Londen, startend bij de Diptyque winkel op Marylebone Highstreet. Een prachtige flagshipstore, barstensvol geurkaarsen, huisparfums, eau de toilettes, eau de parfums en colognes. Hemels.

Jammergenoeg mocht ik geen foto’s maken van het winkelinterieur. Dus voor een totaalervaring moet je zelf naar Londen (of Parijs), niet in het minst natuurlijk om al die heerlijke geuren zelf op te kunnen snuiven.

De parfums van Diptyque hebben een wonderlijk natuurlijk karakter. Het lijkt alsof de kruiden, specerijen, de bloemen en de harsen direct uit de natuur in de fles zijn gestopt. De geuren zijn vitaal en lichtvoetig, of het nu een kruidige of bloemig geur is. Misschien is Diptyque in dat opzicht wel de tegenhanger van Serge Lutens. Ook de geuren van Lutens hebben een zeer natuurlijke feel maar ze zijn over het algemeen veel voller, luider en minder elegant dan die van Diptyque.

EAU ROSE Diptyque (2012)
❼ ♪♪ ∫∫ ♀ € ⎢floral ⎢Celeste en Skins (voorjaar)
Thee, bergamot en rozen zorgen voor een heerlijke frisse en zuivere opening. Honing brengt wat diepte in de geur en de ceder voor een tikje kruiden. De verkoopster kenmerkt Eau Rose als ‘a pretty, girly scent’. Indeed. Een geur om de lente mee te vieren.

L’EAU Diptyque (1968)
☆ ♪♪ ∫∫ ♀♂ €€ ⎢woods⎢Celeste en Skins
Het eerste parfum dat Diptyque uitbracht. Kruidnagel, kaneel, rozen en geranium. Bloemen en kruiden houden elkaar perfect in balans. Gebottelde potpourri. Ronduit zalig.

L’AUTRE Diptyque (1973)
☆ ♪♪ ∫∫∫ ♀♂ €€ ⎢dry woods⎢Enkel verkrijgbaar bij flagshipstore Diptyque
Straf en streng. Bomvol komijn, kardemom, lemongrass en patchouli. Zo ongeveer zal een specerijenmarkt in Delhi ruiken. De komijn ontpopt zich als het lekkerste lichaamszweet dat ik ooit heb geroken. Tsja, daar moet je natuurlijk wel van houden…

Meer Diptyque besprekingen volgen de komende weken.

6 thoughts on “DOORGESNUFFELD: Diptyque flagshipstore Londen

 1. Dank je voor de prachtige verhal. Ik heb L’eau en L’autre op mijn “te snuffelen” lijstje gezet. Ga je nog ook langs Ormonde Jayne? Ik droom al jaren lang van om een keer daar rond te kijken (en nog een paar geuren van Linda aan te schaffen).

  Heel veel plezier nog in Londen!

  • Het was een geweldige ervaring om gisterochtend in alle rust de geuren van Diptyque door te snuffelen. Misschien levert het zelfs nog een HUNKERparfum op….ik hou je op de hoogte. Voor l’eau en l’autre ga ik wellicht vrijdagochtend nog even terug. We verblijven in een hotel vlak om de hoek, dus daar is nog wel tijd voor.

   Ik hoop dat het lukt om morgen langs OJ te gaan. Moet nog even uitzoeken waar ze zitten. Kan ik iets voor je meenemen? Aanstaande vrijdag meer Londen geurnieuws!

   • Ik denk dat OJ op Bond Street zit. Dank je voor je lieve aanbod om iets mee te nemen maar dit keer hoeft het niet.
    Wat leuk dat jullie hotel zo vlakbij de Diptyque winkel zit! Het moet een snuffel paradijs zijn met alle fijne geuren en kaarsen.

    Ik verheug me al op de vrijdags editie! 🙂

    • Oh, dat is goed nieuws Agnes, Bondstreet is ook niet erg ver van Marylebone! Nog even over de Diptyque winkel: de geurkaarsen zijn ook geweldig en van Philosykos, L’Ombre dans L’Eau, Do Son en Eau Duelle verkopen ze ook solids. Ken je trouwens de Eau Duelle (vanille/jeneverbes/wierook en bergamot)? Ik moest meteen even aan jouw opmerking denken dat je nog een mooi vanilleparfum zocht. Nu heb je me verteld dat je helemaal weg bent van Vanille van Mona di Orio, ook een absolute favoriet van mij, maar Eau Duelle is ook schitterend.

     • Ja, ik ken Eau Duelle. Op basis van de recencies dacht ik dat het “DE” vanille geur zou worden voor mij. Maar toen ik het heb geprobeerd was ik teleurgesteld. Ik vind de openings fase heel mooi, maar darnaa wordt Eau Duelle een zachte, recht-toe-recht-aan vanilla op mijn huid. Mona’s Vanille is alles wat ik had gehoopt dat Eau Duelle zou zijn – ik ben heel erg blij mee. Vandaag draag ik trouwens haar Ambre, ook een hele mooie geur voor deze winterse dag.

     • Jammer is dat altijd hè, als een geur niet werkt op de huid. Ik heb de Eau Duelle enkel op de geurstrook geroken en weet niet hoe die zich op de huid ontwikkeld. Mona di Orio Vanille is ook mijn absolute favoriet. Een verfijnde, complexe, ja bijna lichtvoetige vanille. Wist niet dat het mogelijk was…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.