Londen sniffingtour part two: Les Senteurs en Harrods

Donderdagavond 18.21 uur, 26 januari. Ik ben totaal verzadigd. Elke vezel van mijn lichaam is gevuld met geur. Mijn hotelkamer is bezaaid met geurstroken en samples. De volgende gast vraagt waarschijnlijk aan de receptie waar hij die geweldige huisspray kan kopen…

Kijk ik naar links dan valt mijn oog op de schattige envelopjes van Dior, met in elk een kaartje doordrenkt met Mitzah, Ambre Nuit of een andere geur uit de exclusieve reeks. Deze parfums zijn enkel verkrijgbaar bij Dior in Parijs en New York en bij Harrods wist Emilia van Dior mij te vertellen. Bij het afscheid verraste ze me met een mini van een van mijn favorieten: Ambre Nuit. Thanks Emilia.

Kijk ik naar rechts dan valt mijn oog op de samples die Nick van Les Senteurs me gisteren heeft toegestopt. Een buitengewoon aimabele persoon met een zeer sensitieve neus en grote kennis van zaken. Mijn absolute favorieten? Cuir Fetiche van Maitre Gantier et Parfumeur, Ambre Russe van Parfum D’Empire en Jardins de Kerylos van Parfumerie Generale. Thanks Nick!

Wat een geurparadijs is Londen! De Roja Doves, de exclusieve Guerlains en Chanels, Tom Ford, By Kyllian, Etat Libre D’Orange, Santa Maria Novella. Ik droom er vast over vannacht.

Volgende week dinsdag in Doorgesnuffeld mijn favoriete Londentop 5, met jawel een hunkerparfum.

4 thoughts on “Londen sniffingtour part two: Les Senteurs en Harrods

  • Wat lief van je, Dorothy. Mijn geurkamertje thuis is zo’n beetje geëxplodeerd, overal liggen nieuwe proefjes. Vrijdagochtend nog even naar Diptyque geweest voor wat geurshopping en kreeg toen 11(!) mini’s mee :-). Gelukkig hadden we een koffer om in te checken, dus daar kon ik ze nog in kwijt! Tsja, wat wordt nu mijn Londen top5? Morgen ga ik nog wat geuren terug ruiken en maak dan definitief de balans op.

 1. Hallo Tanja,
  Fijn dat je zo hebt kunnen genieten van al het moois dat Londen je heeft te bieden.
  Enthousiaste mensen in de winkel die je graag laten kennis maken met hun geuren en die je goed en uitgebreid advies geven kunnen zo’n verschil maken, is mijn ervaring. Hulde dus aan alle Emilia’s en Nicks van de geurenwereld en mooi dat je ze een prominente plaats in je blog geeft.
  Ik ben wel benieuwd naar je favoriete vijf en eigenlijk ook wel naar je lijstje van grootste tegenvallers (als daar wat op staat tenminste).

  • Dag Annemarie,

   Ja ik vind het ook geweldig om mensen met enthousiasme en kennis van zaken te ontmoeten. Nick van Les Senteurs is echt een topper. Ook heel beeldend in zijn beschrijvingen. Noemde bijvoorbeeld Lonestar Memories van Andy Tauer “that’s really Brokeback Mountain”. Leer, kampvuur en aarde. Leuk!

   Ik ben nog niet helemaal uit mijn top 5. Morgen ga ik e.e.a. nog terug ruiken en beslis dan.
   Grootste tegenvallers? Dat is een interessante vraag. De enige geur die me echt tegenviel was Fougere Royal van Houbigant. Was nogal skinny en agressief, en had voor mij niet zoveel karakter. Iets anders is dat ik voor een aantal geuren of parfumhuizen niet meteen gevallen ben. Bijvoorbeeld Roja Dove, Santa Maria Novella, Etat Libre D’Orange. Ik vind het echter te vroeg om er een oordeel over te hebben. Een keer een geur ruiken op een geurstrook is echt te weinig om een oordeel te vormen. En de geuren en parfumhuizen verdienen het om aandachtig te worden besnuffeld over een langere tijd. Gelukkig heb ik van Etat Libre d’Orange proefjes ontvangen, van Roja Dove en Santa Maria Novella niet, dus het oordeel moet ik daarover opschorten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.