NEWS / Some hot topics in the perfume community

Juni 2012, issue 7 

Een van de allergrootsen, Guy Robert is vorige week maandag gestorven. Schepper van grote parfumklassiekers als Calèche, Madame Rochas, Dioressence en Amouage Gold. Een uitgebreid overzicht van zijn carrière wordt gegeven door Victoria Frolova van de engelstalige site Bois de Jasmin.

De BBC heeft een aantal interessante documentaires over parfum gemaakt. Te vinden op YouTube. Vandaag Episode 1 ‘Someting Old, Something New’: Guerlain versus Tommy Hilfigger.

 • Deel 1, 15 minuten. Met onder andere een interview met Jean-Paul Guerlain, een kijkje bij Macy’s in New York en Chandler Burr
 • Deel 2, 15 minuten. The making of Tommy Hilfigger Loud, het belang van de fles en Thierry Wasser van Guerlain
 • Deel 3, 15 minuten. Guerlain’s Shalimar tegenover Loud van Hilfigger. De lancering van Loud, verkoop en marketing
 • Deel 4, 13,44 minuten. Shalimar Parfum Initial, de eerste flanker van de hand van Wasser. En de eerste reacties op Loud ‘It’s pretty light isn’t it?’, ‘I don’t know of the words of rock and roll I would use to describe this’, ‘They have that rock and rolly character’, ‘It does sound very sexy, Loud’. En Thierry Wasser praat over de val van Jean-Paul Guerlain.

Volgende week een sneakpeek in Episode 2 ‘Bottling the Memory’.

Dankjewel Wendy, voor de tip!

 

4 thoughts on “NEWS / Some hot topics in the perfume community

 1. Even mijn mail checken voor het slapen gaan..The Noble Nose…even doorklikken..Parfum voor Patty! Wat ontzettend leuk om mijn Limburgse moedertaal even te horen. Soms neem ik de trein om mijn eigen taal weer eens te spreken (Sittards, nog véél mooier dan Maastrichts). En wat zaten jullie daar gezellig over parfum te praten. Mooie filmpjes van de BBC trouwens ook. Groeten, Anna

  • Dus je komt uit Sittard! Het Sittards ken ik niet, maar ik geloof je op je woord.
   Ik ben import, vanuit Nijmegen neergestreken in het Maastrichtse. Kan inmiddels het Maastrichts verstaan, maar spreken? Te horen uit de opmerkingen uit mijn vriendenkring is mijn tongval wel veranderd na 12 jaar Limburg, maar het dialect spreek ik niet. Mij is verteld dat er meerdere dialecten in Maastricht zijn: een aan de ene kant van de Maas, en een andere aan de andere kant.
   Het Nijmeegse dialect heb ik nooit gesproken, daar stond een verbod op vroeger bij ons thuis. Is nogal, tsja wat zal ik zeggen, uitgesproken?

   Het was erg leuk om bij TV1 met Patty over parfum te praten; leuk om te horen dat je je vermaakt hebt met het filmpje 🙂

 2. You’re welcome Tanja! Heeft het toch zin gehad dat ik iets te veel in de Engelstalige blogosphere rondhang…. (anders had ik het ook niet geweten, en geef toe, het is toch als een warm bad om drie uur aan beelden en geluid over parfum te hebben? weer eens wat anders dan alleen maar lezen..). Bij de weg: hoe vinden jullie Parfum Initial eigenlijk? Persoonlijk word ik er een beetje misselijk van, net als van Chloé (dus het ligt niet aan het merk)… Vraag me af of ze noten gemeen hebben…

  Enne, inderdaad, de diversiteit aan dialecten in het zuiden is overweldigend! Smaken verschillen natuurlijk, maar ik als echte Sjeng moet natuurlijk vóór het Mestreechs zijn… 😉

  Cheers, Wendy

  • Shalimar Parfum Initial? Mwah, geen misselijkheid, dat niet. Goed gemaakt zeker. Wat kun je anders verwachten van Guerlain? Maar het maakt niets wakker in me, helaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.