DOORGENSNUFFELD Twee fruitige chypres: Idylle en Azemour les Oranges

Vandaag de spotlights op fruitige chypres, sinds Yvresse (voorheen Champagne) van Yves Saint Laurent in 1993, in vele gedaanten op de markt gebracht. Vandaag 2 creaties in dit genre uitgelicht.

IDYLLE (EdP) van Guerlain (2009)
▩ ♪♪ ∫∫ ♀ € ⎢Chypre⎢Verkrijgbaar bij de bekende ketens en internetwinkels
Vrolijke en opgewekte chypre. Met het accent op fruit en bloemen. Perzik. Ragfijne zoetheid. Geeft onmiddellijk plezier. Lieflijk jong meisjesparfum. Wijkt sterk af van de huisstijl van Guerlain. Dit is geen parfumkathedraal maar eerder een moderne vinexwoning. Pretty, absoluut. Maar ik mis het Guerlain-karakter.

AZEMOUR les ORANGES van Parfum d’Empire (2011)
☆ ♪♪♪ ∫∫ ♀♂ € ⎢Chypre⎢O.a. ParfuMaria
Een ode van parfumeur Corticchiato aan de oranjebloesemplantages van zijn ouders in de omgeving van Azemmour, Marokko. Opent als een fruitcocktail van grapefruit, sinaasappel, citrus en een groene twist. Vervolgt met neroli en kruiderij van komijn en iets peperigs. Ontpopt zich als een pittige chypre. Toont iets zilts en ruigs na anderhalf uur. Met een ijsklontje en een takje munt mag je me het met een rietje voorzetten…

 

4 thoughts on “DOORGENSNUFFELD Twee fruitige chypres: Idylle en Azemour les Oranges

 1. Ja inderdaad is Azemour echt heerlijk maar wat ik ook leuk vind is het ondeugende effect met een snufje komijn wat deze geur net even wat sensueels geeft en iets stiekems. Dat soort onverwachte snufjes vind ik erg leuk maar verder een heerlijke vrolijke geur die echt uren blijft hangen en ook veranderd op je huid.
  Leuk om te lezen hoe jij deze geur ervaart.

  Betreft Idylle deel ik ook dezelfde mening.

  • Dank je Maria, voor je reactie.

   Ja, dat snufje komijn in de opening van de geur geeft het parfum complexiteit en iets onverwachts. Het bijzondere is dat de geur een enorme metamorfose doomaakt in een uur of drie, heel spannned en boeiend.

 2. Heel fijn dat deze blog er is, prachtige verhalen, bijv. over Tubéreuse Criminelle Lang geleden heb ik het papiertje meteen weggelegd (ik heb een sterke voorkeur voor Tubéreuseparfums): ”Kauwgom!” Nu heb ik het op de huid gespoten en wil beslist een fles kopen. U weet veel van parfum, dat is duidelijk. Ik hield er als kind al van en heb heel wat afgeroken, zodat ik ook niet helemaal onkundig ben. Meestal ben ik het wel in grote lijnen met u eens. Nu even over Une Fleur de Cassie. Door u en Turin & Sanchez de hemel in geprezen. Ik had er een monster van, en o wee: ik vind het een pisgeel parfum, en ik blijf dat vinden. Zo ziet u maar hoe de smaken kunnen verschillen.

  • Dag Anna,

   welkom op mijn blog en wat fijn om te lezen dat je er plezier aan beleeft!

   En gelukkig maar dat smaken verschillen, de wereld zou anders zo saai worden…. 😉
   Ik hoop nog vaker van je te horen,

   hartelijke groet,

   Tanja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.