La Myrrhe, een ode aan het leven

Men neme Serge Lutens, fotograaf, make-up artiest en parfumregisseur. Estheet pur sang die de wereld mooier achterlaat dan hoe hij haar aantrof bij zijn komst in 1942.
Men neme Christopher Sheldrake, moleculenmagiër, trouwe kompaan van Serge Lutens en co-piloot van Jacques Polge bij Chanel.

Wieg hen liefdevol.

Men neme ragfijne aldehydes, schitterend als diamanten in een spiegelzaal.
Men neme de beste mirre afkomstig van het Arabisch schiereiland, balsem voor de doden en verjager van groeven en rimpels.

Roer eenmaal linksom en driemaal rechtsom.

Men neme geloken jasmijn en caramelkleurig sandelhout.
Men neme een flinke dosis magie, maar een scheutje toeval mag ook.
Aromatiseer met een ademtocht, een zucht en een zegen.

Men neme een sprietsje poederige musk en een romig wolkje amandelmelk.
Men neme de fijnste specerijen, het zoetste citrusfruit en bubbelende champagne.
Voeg toe een stevige dosis euforie en een likje lijden.

Sluit de ogen en rust tot de volgende dageraad.

Men neme Les Salons du Palais Royal, een mysterieuze tombe waar de tijd lijkt stil te staan.
Men neme Lutens’ thuishaven in Marokko en zijn verblijf in Japan. Mix het met de geest van de Parisiens.

Maak een lichte buiging.

Men neme een flirt met de dood en een ode aan het leven.
Men neme drama en verstilling, strijd en overgave.
Besprenkel het geheel met een snufje barnsteen en een toefje sepia.

Wacht tot springtij. Kniel.

Ruik.

Laat het wonder toe.

La Myrrhe.

♡ ★★★★★ LA MYRHHE (1995) van Serge Lutens
♪♪ ∫∫ ♀♂ €€ ⎢woody oriental ⎢Exclusief verkrijgbaar bij Les Salons du Palais Royal in Parijs en de Lutens’ e-boutique.

 

14 thoughts on “La Myrrhe, een ode aan het leven

 1. ik maak een diepe buiging voor jouw omschrijving!!! Ben daarna direct naar boven gerend, naar de kast waarin ik al mijn geurschatten bewaar. Heb namelijk eind maart tijdens mijn parfumtrip naar Parijs vanuit het Palais Royal, na een zeer uitvoerige uitleg over alle geuren, een tasje gekregen met daarin een envelop met kaartjes waarin per stuk 4 solids van alle geuren zijn verstopt. en ik heb nu la Myrrhe op mijn rechter arm gedaan.Morgen vertel ik je wat ik er van vind. Of ik het zo mooi kan omschrijven betwijfel ik ten zeerste!!!!

  • Dag Mary, dank je wel!

   Dat klinkt als een heel interessant bezoekje dat je dit voorjaar hebt gebracht aan Parijs en Lutens. Vind je Les Salons du Palais Royal ook zo’n perfecte ambiance voor zijn bijzondere geuren? Ook ik ben verwend geworden met zo’n fraai setje solids, heb nog niet getest of de solids zich anders gedragen dan de Eau de Parfums. Is er ook nog zo’n mooie bell jar aan jouw vingers blijven plakken? Welke?

   Ik ben erg benieuwd wat La Myrrhe bij jou wakker maakt…vertel!

   • Een dag na de uitleg in het Palais Royal ben ik met twee geurvriendinnen zo ongeveer teruggerend. De rest van onze parfumreisgroep zat even uit te hijgen op een terras voordat we naar Francis Kurkdjian zouden gaan. De andere twee dames hebben Cuir Mauresque gekocht en ik Fourreau Noir. En inderdaad in zo’n prachtige bell bottle. Ik heb er recent wel een hele mooie tasverstuiver voor gekocht zodat ik overdag nog even een beetje bij kan sprayen. Het wonderlijke is dat de geur echt begint met lavendel die verdwijnt en aan het eind ruik je amber, tonkabonen etc.
    La Myrrhe vind ik heel lekker. Zacht en vrouwelijk. Ik denk wel dat de geur nog anders kan worden beleefd als eau de parfum tov de solid. Wie weet ga ik die nog een keer samplen.

    • Je triggert me nu wel heel erg om de Fourreau Noir te gaan proberen. Nu hou ik persoonlijk niet zo van lavendel (de enige ‘lavendel’ die ik draag is Jicky), dus ik ben benieuwd wat deze Lutens me brengt.

     Goed idee zo’n tasverstuiver, en ja heerlijk om later op de dag bij te sprayen.
     Recentelijk heb ik het ‘layeren‘ van parfum ontdekt, een geweldige manier om de levensduur van het parfum te verlengen: je sprayt een laagje op de huid, laat hem drogen en je sprayt er nogmaals overheen. Het parfum geurt dan de hele dag. ‘Layeren’ met een bodylotion van dezelfde geur kan natuurlijk ook, maar er zijn maar weinig nichemerken die dit soort produkten aanbieden.

     Ik heb de solid nog niet naast het Eau de Parfum getest, maar ik kan me heel goed voorstellen dat de geurbeleving anders is, gewoon door de verschillende produkten waaraan de aroma’s zijn toegevoegd.

     • Hallo Tanja,
      ik heb gisteren de stoute schoenen aangetrokken en Serge Lutens (.com) een mail gestuurd met daarin de vraag of zij ook samples sturen van la Myrrhe, omdat je die in Nederland niet kunt bestellen. En warempel, ik kreeg een bijzonder aardig antwoord dat ze me een gratis sample sturen!!! Kan niet wachten om het uit te proberen en dan mail ik je weer.

 2. Lieve Tanja, je woorden spatten van mijn scherm …. na deze verleiding word ik gegrepen door de begeerte: “men neme” wordt haast ondraaglijk…. help… ik moet dit wonder met mijn neus kennis laten maken. Girl, you know how!

 3. Top beschreven weer Tanja. Trouwens, prachtige foto ook. Een genot om te lezen en naar te kijken, jouw site. Ik heb van Serge Lutens eerder Sa Majesté la Rose gehad (goddelijk!) en heb nu nog steeds Cedre. De laatste geur kan erg aanwezig zijn, dus daar moet ik echt een moment voor uittrekken. Beiden zijn echter fantastisch, wat die man kan creëren is fabuleus. Helaas nog niet in de gelegenheid geweest La Myrrhe te besnuffelen…..maar dat komt hopelijk wel een keer. Ik zal er waarschijnlijk voor naar Parijs moeten (ook geen straf natuurlijk :-)). Nogmaals Tanja, compliment voor jouw onderscheidende website.

  • Dag Patty,

   dank je wel voor je leuke reactie op mijn artikel en je waardering voor mijn blog, doet een mens goed op een grauwe decemberochtend.
   Ja, die foto’s van Lutens zijn prachtig. Als je ze googled komen er nog heel wat andere juweeltjes tevoorschijn. Hè, wat vervelend dat je naar Parijs moet voor La Myrrhe ;-), wees gewaarschuwd: er zal je als Lutens’ adept waarschijnlijk nog meer aan de vingers blijven plakken (ruik ook eens Tubéreuse Criminelle, ben erg benieuwd wat je daarvan vindt). Tsja en Cedre ervaar ik als zeer dierlijk….voor heel stoere vrouwen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.